27 Ağustos 2016 Cumartesi

Japonya Gezi Rehberi

bu güne kadar ilk defa bir gezi yazısını heyecanlanarak yazıyorum. neden diye soracak olursanız Japonya şaşırtıcı bir yer. Okudukça siz de anlayacaksınız eminim.


Gene Bilgiler

Japonya’nın nüfusu 130 milyon, Özellikle Japonya nın en büyük şehri 14 milyona yakın nüfusuyla başkent Tokyo’da, bilhassa belli noktalarda belli saatlerde insanlar “karınca sürüsü” izlenimi uyandırıyor. Yeşil ışık yandığı anda karşıdan karşıya geçen insanları ya da metro vagonlarına binen insanları ittiren “ittirme görevlileri”ni bir kez olsun görmüşsünüzdür televizyonda ya da video paylaşım sitelerinde. Evet, durum gerçekten de öyle. özellikle işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde, merkezi noktalarda böyle. Buna rağmen ne bir bağrış çağrıştan ne de bir kavga gürültüden eser var. Japonya da bir de sembolik imparator  var.Bu sembolik İmparator, Tokyo’nun merkezinde bir parkın içerisinde, kulübe sayılacak birkaç ufak binadan oluşan İmparatorluk Sarayında ikamet ediyor. İrili ufaklı yüzlerce adadan oluşan ülkenin kuzeyinde ise Ainu olarak tabir edilen, geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan bir halk yaşıyor. Türkiye ile Japonya arası mesafe uçakla yaklaşık 9 bin kilometre. Aradaki zaman farkı ise 7 saat, yani Japonya saati Türkiye saatinden 7 saat ileride. “Burada gündüzken orada gece” tabiri Japonya için örtüşüyor genelde. Ülkenin para birimi Japon Yeni. Bol sıfırlı bu para biriminin 100’ü, yani 100 Yen yaklaşık 2 Türk Lirasına denk geliyor.bu ülkeye THY direk seferler düzenliyor.istanbul tokyo arası ortalama 10-11 saat arası sürüyor yani şu genelde ünlülerden sıkça duyduğumuz jetlag olayı işte burda karşımıza çıkıyor. Ve kendimi 2 gün kadar toparlayamadım.Şimdi asıl içimdekileri dökmeye geldi sıra.


Bir ömür boyu oraya Japonya'ya gitmek benim için rüya  gibiydi.ve hepsi benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.Japonya güzel tapınak ve türbeler, zen bahçeleri, milli parklar, uzun ve zengin bir tarihe sahip bir kültüre sahip bir yer. şunu da söylemeden geçemeyeceğim biraz pahalı. Burayı ziyaret ettiğiniz için pişman olmayacaksınız - dünyanın en şaşırtıcı yerlerden biri.Japonya'ya uygun bir ggezi planı için size yardımcı olmaya çalışacağım.

Tipik Maliyetler

Konaklama

Çoğu Pansiyonlar gecelik 2,500-4,000 Yen arasında fiyatları.otellerde minik bir oda için 3.000-5.000 Yen arasında maliyet.Otelde çift kişilik oda gecelik 8500 Yen.

Gıda - Beslenme
Bir Çok restoranda yemek yaklaşık 2.000 Yen civarında.Suşi trenler kişi başına 125-620 Yen arasında bir fiyat talep ediyorlar sizden.Fast Food 800 yen  civarında.

Ulaşım

Japonya'da Ulaşım inanılmaz pahalı.Trenler seyahat için hızlı ama en pahalı yoldur.Tokyo Osaka arası tren bileti 20.000 YEN e mal oolabilir!Şehir metro biletleri çoğu tek bir yolculuk için 125-250 Yen Şehirlerarası otobüs biletleri 2500 yen civarında. çoğu tapınak ve müzelere, Bedava girmek serbest.Kyoto tapınakları 620 yen eemal oluyor.

 Para Tasarruf İp Uçları

sayısız müze, tapınak, tarihi mahalleler ve gezi parkları ücretsiz Otobüsler trenlere göre çok daha ekonomik bir seçenek. Tabi otobüs yolculuğu tren e göre çok daha uzun süsürüy.Örneğin, Osaka Tokyo iki saatlik bir tren yolculuğu ise 10 saatlik bir otobüs yolculuğu olur.Sınırsız Japonya tren yolculuğu 7 günlük yani, 29.100 yen e aalınıyorama gene de ppahalı Eğer zamanınız varsa, otobüs deneyin daha iyi.Japonya'da Hosteller de Odanız için çalışın diye bir uygulama var.Sabah temizlik için  birkaç saat harcarsınız ve bu şekilde istediğiniz kadar ücretsiz konaklama alırsınız.akşam saat 8 den sonra yiyecek satın alırsanız %50 ye kadar indirimli alabilirsiniz. Güzel bir uygulama beğendim yani.&nbnbsp

Tsukiji Balık Pazarı
Dünyanın en büyük orkinos pazarı. çılgın satıcılar görebilirsiniz. Ve en güzeli taze yakalanmış balıklardan yapılan suşi yiyebilirsiniz.

Fuji Dağı
Japonlar tarafından kutsal sayılan bir yer. dağcılık hevesiniz varsa buraya tırmanmanızı tavsiye ederim

Gion Bölgesi

Eğer bir geyşa görmek istiyorsanız yada geyşaların eğlendirdiği bir yer görmek istiyorsanız burası tam size göre. bu bölge Japonya'da en ünlü geyşa mahallesi.

Heian Mabedi
Bahçe Sakura olarak bilinen güzel kiraz çiçeği ağaçlar, ve güzel resimlerle dolu.Türbe ücretsiz ama Bahçe ye girmek için 600 Yen istiyorlar.
Ueno Park
güzel ve bedava zaman geçirmek için biçilmiş kaftan diyebilirim:) sonuçta bedava.Buraya insanlar hem piknik yapmak için, hem gölette deniz bisikletiyle dolaşmak için, hem de müzeleri gezmek için geliyorlar. bu günlük bu kadar arkadaşlar yarın artık
Imperial palace yi gezicez onu da kısmetse en kısa zamanda anlatırım


Imperial Palace - Japon İmparatorunun ev ive Japonya'nın tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinmek için mükemmel bir yer arıyorsanız İmparatorluk Sarayı nı mutlaka ziyaret edin. Eğer içine giremezsseniz etrafını, çevreleyen parkı görebilirsiniz çok güzel ve nöbet değişimini görebilirsiniz.
Miyajima Adası ziyaret - tüm doğal güzellikleri görmek için bu "türbe adayı" ziyaret ettiğinizden emin olun. Tam bir gezi planlarsanız buraya daha güzel olur. Yaklaşık 180  japon yen ine mal olacak sizeorada mal olacak size ama emin olun değer.
Bitchu Matsuyama Kalesi ziyaret - giriş ücreti 300 Japon Yeni ve değer.Kendiniz için Japonya'da orijinal ve ayakta kalabilen nadir kalelerden . Bu aynı zamanda ülkenin en yüksek kalesi.
Kyotı - güzel tapınaklar ve Japon bahçeleri kyoto şehri japonya nın güzel yerlerinden biri.Geleneksel Japon yaşam tarzının korunduğu kyoto Kyoto Japonya’nın 7. Büyük şehridir. Nüfusu ise 1.4 milyondur.bu Ülkede benim en sevdiğim yerTarihi mirasa sahip çıkmış ve korumayı başarmış ve aynı zamanda tarihi dokusu, tapınakları, geyşaları, sarayları, muhteşem manzaraları, bahçeleri, baharda açan sakura ağaçları ile ziyaretçilerine umduklarından fazlasını vaat etmektedir. Kesinlikle gezmenizi tavsiye ettiğim bir yer burası

Hiroşima- bomba Anıtını ziyaret edin ve yaklaşık insanlık tarihinin en tartışmalı olaylardan birini burda öğrenin bence - Hiroşima'ya nükleer bomba bırakılması  Trajik bir geçmiş ve küllerinden doğan şehRin nasıl büyüdüğünü görebileceksiniz.
Nikko gezi rehberi ormanda büyük tapınak, türbeler, göletler şelaler olan bir yer mükemmel yürüyüş ve meditasyon yapmak için mutlaka uğrayın -. Nikko da bir gün geçirmeniz dileği ile 
Tempozan Ferris Wheel Ride gezi rehberi- Osakada yer alan  17 dakikalık yolculuk ile Osaka Körfezi'nin panoramik manzarasını ve çevresini ggörebilirsiniz.dünyanın en büyük akvaryumları, Osaka Aquarium Kaiyukan var süper.
Cehennem fotoğraf -burada-bulunan jeotermal sıcak bir yer. Her havuz benzersiz bir tema ile, bir yarı-eğlence parkıdır. Bir kupon satın alarak neredeyse tüm havuzlara girebilirsiniz.
Tokyo notları - Japonya'nın yüksek teknoloji merkezi. Türbeler, mirası ve kiraz çiçeklerinin ötesinde, ilginç kulüpleri, barlar, insanlar, teknoloji pazarları ve moda mağazalarından istediğiniz kadar bulacaksınız. Bu şehri gezmek için acele etmeyin - burada en az dört gün geçirin. Görecek çok şey var!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder