13 Ağustos 2016 Cumartesi

KO LIPE SEYAHAT REHBERİ

Güney Tayland da yer alan bu yarı-off harita ada dünyada benim en sevdiğim yerlerden biridir. İşte Ko Lipe üzerinde, yabancı dostu yerliler inanılmaz deniz ürünlerini günlük yakalayarak Servis etmektedirler. plajları, sıcak su güzel ve ada gerçekten ucuz. Üç günlük geldim ve sonra bir ay boyunca burada yaşadım. Son birkaç yıldır, çok daha fazla gelişmiş bundan bir kaç sene önce gittiğimde bu kadar gelişmiş değildi. Tayland daki bir çok yere göre daha az gelişmiş bir yer burası. Ayrıca, şnorkel ve bazı plajların keyfini doyasıya çıkaetıcaksınız.

Tipik Maliyetler
Konaklama - Gece başına yaklaşık 680 THB gibi bir fiyat ve ucuz tabi bunlar normal odalar avangarde  güzel bir oda için gecelik 1.000 THB ödemek gerekiyor. Büyük otellerde de gecelik fiyatları 1350 THB den başlar ve bu oteller genellikle klimalıdır.

Gıda yıl tatil sezonunun zirve olduğu dönemler hariç, Ko Lipe de gerçekten ucuz. 60-85 THB 35 THB ucuz yemekler, ve 100 THB gibi bir fiyata bütün balık ve diğer yemeklerle donatabilirsiniz  masayı:)

Ulaşım - adada hiç bir ulaşım yok sadece her yere yürüyebilir, ada o kadar küçük. adaya Çoğu gidiş-dönüş feribot yaklaşık 1.200 thb maliyet çıkıyor.

Para Tasarrufu İpuçları
Noel ve Yeni Yıl etrafında üç katı Fiyat uyguluyorlar bu dönemlerde  tatilden kaçının.

3-5 gün arasında kalmayı planlıyorum demek yerine daha uzun kalacağınız söylerseniz  Ko Lipe  de indirim kazanabilirsiniz. buda size taktik:)
Online rezervasyon - erken ve çevrimiçi rezervasyon yaparak, yüksek fiyatları  önleyebilirsiniz.


En İyi Şeylere bakın ve Ko Lipe üzerinde Alın

Milli Parkı ziyaret - süper eğlenceli ve rahatlatıcı adalar çevresinde bir günlük gezi, hatta bir çok günlük gezi, süper oluyor. Çeşitli firmalar farklı geziler ve paketleri var. Çoğu dalış, plaj  güzel bir gün batımını izlemek ve yelken ek olarak gezilerde  sonsuz meyve, çerez ve içecekler ile büyük günlük geziler sunarlar.

yürüyüşe gitmek - Bu güzel ada cenneti yürüyüş için mükemmel bir yer. orman manzarası kombinasyonu güzel ve yaban hayatını izleyebilirsiniz Cha Doa uçurumu harika.

Sahilde rahatlamak lazım - burada plajlar en büyük ve en çok aranan cazibe merkezleridir.  Burada kum başka ve günbatımının özellikle erken yaz boyunca şaşırtıcı. Pattaya Plajı en iyi bilinen, ancak, Sunrise Beach, Sunset Beach ve Karma Beach de var.

Ko Adang Gezisi- eğlenceli ve yakın adaya bir tekne alıyor sizi.  ve artık arkana yaslan, bir içki alıp yatacaksın aşağı okyanus manzarasının tadını çıkartıcaksın.  Tekne gezintisi genellikle yaklaşık 550 THB  civarında bir fiyat tutuyor.

dalış ve dalışa gitmek -  suya dalmak için ekipmanınızı alın ve  yüzeyin altında keşfwtmeye başlayın. plajlar boyunca su genellikle sakin, net ve sığ-ve de keşfetmek için kayalıklar var.
 Adada dalış mağazaları çok fazla ve herşey çok pahalı. 8 mil Kaya ve Yong Hua Batığı iki büyük dalış seçenekleri kesenizi kontrol edin ve ekipmanları alıp dalışın tadını çıkartın.

 masaj yaptır  - masaj yaptırmak için ada boyunca birkaç yer var. Adanın merkezinde, ünlü Wat Po Masaj Okulu bile bir şubesi bulunmakta burda Burada masajlar Tayland ın diğer bölgelerine göre çok daha ucuzdur. Masaj genellikle yaklaşık 300 THB kadar tutuyor.

dışarıda yemek - adanın dört bir yanından küçük lezzetli bir sürü kahvaltı salonları var. PeeWee Fırın, Un Gücü ve Gözleme Lady gibi gerçekten çok popüler kahvaltı noktaları var. Banana Leaf harika bir akşam yemeği için süper bir yer içki fiyatları süper ucuz ve bazı geceleri, beyazperdeye yeni çıkan filmleri yemek yerken izleyebilirsiniz.

Budist tapınağına bir göz atın - adanın merkezinde, çok küçük Hantaly Budist tapınağı var. bu tağınak Tayland ın diğer bölgelerinde bulabileceğiniz büyük ve pırıl pırıl altın tapınaklar gibi değil küçük bir tapınak. Birkaç rahip köpek ve kedilerle  birlikte burada yaşıyor. tapınağın yanı sıra insanların dikkatini çekmek için hayvanları kullanmışlar ve tağınağa yardımcı olmak için  bir bağış kutusu var.



Kayak- dalış mağazalarının bazılarından deniz kayağı kiralayabilirsiniz. Bu adanın etrafında kayak birkaç saat sürer.  kaymaya gitmeden önce su koşulları hakkında yerlilerden kesinlikle bilgi alınız. Yaklaşık 3 saat içinde tüm ada etrafında kaymak veya bir saatten az sürede Ko Adang da  kayak. tercih sizin.

balık avlayın - Eğer hevesli bir balıkçı iseniz, Ko Lipe boyunca balıkçılık için gezilere katılabilirsiniz. Eğer Taratuo National Park ta iseniz, balıkçılık için avcılığa izin verilen yere götüren bir rehber bulmaK çok kolay. ama  Ko Lipe de  büyük derin deniz balıkçılığı var. karar size kalmış.

yelkencilik- Eger bir acemi veya deneyimli bir denizci, iseniz  ada ihtiyaçlarınıza tam olarak hitap ediyor demektir. Bir yelkenli kursu için kayıt olun, ya da sadece adalar etrafında bir günlük gezi keyfini çıkarın.

Ada hop - Ko Lipe nedeniyle diğer küçük adalara olan yakınlığı Tayland'da ilk veya son durağınız, Sen Bara, Phuket, Phi Phi Adası ve hatta Malezya Pak için bir tekne alabilir. Bunlardan herhangi birine  ulaşmak için çeşitli feribot ve sürat teknesi seçeneklerinden birinden faydalanabilirsiniz.Taratup macera turları da rotanız boyunca dalış veya şnorkel içi çeşitli geziler sunuyor!

Walking Street şehir merkezi ve burada restoran ya da bir masaj salonlarına sıkça denk gelirsiniz -sadece caddede yürüyün yeter. Aynı zamanda alışveriş yapmak için dükkan seçeceği  çok fazla. merkezde her şeyin oldukça ucuz olduğunu ve bir sokak satıcısında hızlı bir ısırık için cömert bir yemek bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder