24 Ağustos 2016 Çarşamba

Güney Kore Gezi Rehberi

Türkiye’den Güney Kore’ye direkt uçuşu olan üç havayolu şirketi var: Türk Havayolları, Kore Havayolları, Asiana Havayolları.
güney kore vize istemediği için biletinizi alıp rahatça gidebilirsiniz. Akşam 6 da Atatürk Havalimanı’ndan kalkıyor uçağımız.10 saat uçtuktan ssonra varıyoruz kore ye ve işte başlıyoruz başka diyarları anlatmaya 

Seul

Ülkenin başkenti. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden. 10 milyondan fazla insanın yaşadığı dev metropol. Dünya’daki en büyük 10 finans ve ekonomi merkezlerinden birisi. Ülkenin dev firmaları Hyundai, Kia, LG ve Samsung gibi firmalar, Seul merkezli.Bir çok tarihi yapıda ve şehir yapılarında Joseon Hanedanlığı’ nın etkisi hakim. Şehir, merkezde yer alan devasa sarayları ile yüzyıllar boyunca yönetilmiş bir şehir. Bu saraylarda yer alan yapılar genellikle çivi kullanılmadan, iç-içe geçecek şekilde oyulan tahtaların birbirine eklenmesi ile oluşur. Şehir, tarihine oldukça sahip çıkmakla beraber, 100’den fazla müzeye de ev sahipliği yapar. Şehir bu kadar büyük ve nüfus açısından oldukça yoğun olmasına karşın, dünyanın ağ olarak en geniş, istasyon sayısı olarak ikinci ulaşım sistemine sahip.

 Changdeokgung

 Yüzyıllardır Koreliler tarafından bir hazine olarak görülmüş olsa da, Changdeokgung Sarayı, Dünya Kültürel Miras Komitesi burayı ancak Aralık 1997 yılında İtalya‘nın Napoli şehrinde yapılan toplantısından sonra bir Dünya Kültürel Mirası olarak ilan etmiştir. Saray alanında halka açık saray bölümü, kraliyet ailesi konut binası ve arka bahçeden oluşmaktadır. Krallar için dinlenme sarayı olarak arka bahçede 300 yaşından daha büyük bir bir ağaç, küçük bir gölet sarayı ve etrafını dolaşmak için bir rehberli tura katılmak zorundaymışız. Online rezervasyon yapın daha kolay oluyor çünki turları bir seferde 50 kişi ile sınırlı. Changdeokgung aslında ikincil saray olarak 1405 yılında inşa edilmiştir, ama Gyeongbokgung (Seul'un ana sarayı) 1590 yılında Japon istilası sırasında tahrip edilmiştir.tüm Joseon sarayları gibi, sarayın arkasında bir dağ ve önünde küçük bir dere vardır. Heybetli kapısı Donhwamun dan girin. 1608 yılından kalma bu Seul un dört ana saraylarının arasında en büyük giriştir burası. sağa dönün ve (1414 yılında inşa edilmiş kentte böylece eski tür kalan köprü) bir taş köprü üzerinde çapraz olacak - onun yüzüne oyulmuş koruyucu hayvanlara bakmayı unutmayın:) Solda güzel ana saray binası, Injeongjeon var rehber öyle söyledi. döşeli avlu, açık koridorlar ve arkasında ağaçlar ile çok uyumlu. 

Boryeong Çamur Festivali 

 Her Temmuz Daecheon Plajında dokuz gün boyunca Boryeong Çamur Festivali düzenleniyor. çamur dediysek öyle bir çamur değiş germanyum ve diğer mineraller bakımından zengin olan çamur, festival çamur sağlığa yararlı olduğundan dolayı teşvik yolu olarak 1997 yılında başlamış. Şimdi 1,5 milyon katılımcı var. Festival gerekçesiyle her akşam plajda bir konser var 

Suwon

 Suwon, Gyeonggi-do’nun en büyük şehirlerinden birisi olup, Korede ” Samsung City” olarak bilinmektedir. Çünkü Samsung’un üretim ve merkez üssü Suwondur.burada hEr Ekim ayında suwon yıllık festivali yapılmakta imiş. Tabi ben Ekim ayında gidemediğim için göremedim kısmet başka zamana artık. 

Pyeongchang

 Pyeongchang Şehri 2018 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmakta. Bölgede iki ana kayak merkezi var,Alpensia ve Yongpyong , olimpiyatlara çoğunlukla bu merkezler ev sahipliği yapacak. Alpensia Asya'nın kuzeydoğusunda kayak merkezlerinden biri olan Yongpyong, yokuş aşağı slalom etkinliğe ev sahipliği yapacak. Alpensia Olimpiyat Köyü'nden iki kilometre uzakta bir yamaca geçici stadyum yapılacak. Hoenggye kasabası (횡계) hem kayak merkezleri için bir transit merkez olarak hizmet veren ve daha ucuz yemek seçenekleri bulunan bir yer, makul fiyatlı kalıcak odaları var. Butik otel tarzı temel bir konaklama sunmakta. Ben burayı beğendim. 

Gwangjang Market 

 Seul un en büyük gıda sokağı (veya Meokjagolmok) olarak bilinen, Gwangjang Market kimchi ve taze deniz satıcıları arasında kurulan yaklaşık 200 tezgaha ev sahipliği yapmakta.burada herşeyi bulabilirsiniz.

 Busan Gezisi

 Aşırı bir yorgunluktan sonra yeni yerimize yani Haeundae bölgesinde bir otele yerleştik burda kalmamızın sebebi bu bölge hem sahile daha yakın hem şehrin dier kısımlarına göre daha çok hoşumuza gitti. otelimize geldiğimizde hemen yatıp dinlenmek istedik. Ve o günümüzü yatarak geçirdik. Bir uyumuşum sanki 1 ay gibi geldi. Artık başlayabiliriz.Güney Kore'nin güneyinde yer alan busan ülkenin ikinci büyük kenti.Ülkenin en büyük liman kentidir. Sahilleri ve deniz mahsulleri ile oldukça meşhurdur ve asıl önemli olan ise bizim Askerlerimizin bir kısmı burdaki şehitlikte yatmakta .United Nations Memorial Cemetery (Birleşmiş Milletler Kore Savaşı Şehitliği. dünyada bu şehitlikten sadece 1 tane var oda burda kore savaşını duymuşsunuzdur zaten.neyse burayı dolaştık bayada bir moralimiz bozuldu neden diye soracak olursanız başka devletlerin oyunları yüzüne bizim askerimiz şehit düşmüş. Neyse asıl konumuza dönelim. Busan şehri Akla gelebilecek her türlü şey iç içe burda çadır barları ve balık pazarlarından şık tasarımlı kafeler, Busan şehri her zevk için mutlaka bir şey var yani anladınız siz onu.Şehir, aslında Güney Kore’ nin antalya yada bodrumu gibi bir yer.özellikle haftasonları mekanlar tıklım tıklım oluyor disco bar full yani iğne atsan yere düşmez. sokaklarda. Özellikle genç nüfus sabahlara kadar eğleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder