18 Ağustos 2016 Perşembe

Pekin Gezi Rehberi

Pekin e THY nin direk seferi ile gidebiliyoruz. bu güzel bişey ama şöyle bir durum var yolculuk süresi çok uzun 10 saat kadar sürüyor.pekin de her yerde ejderha motifleri var. ejderhanın bilgelik, iyilik ve Uğur getirdiğine inanılıyor burda.

Tiananmen meydanı 

burası gördüğüm en büyük meydanlardan daha büyük bir meydanmış. şaşırdım görünce acaip büyük bir yer tiananmen meydanının yan tarafında Mao nun anıt mezarı var ve kocaman bir posteri var.dier taraflarında ise reklam tabelaları var yani reklam nasıl bizim vazgeçilmezimiz ise aynı şekilde onlar içinde öyle sanırım.bu meydanda 1989 yılında eylemler sırasında yaklaşık olarak 2000-3000 kişi resmen katledilmiş.moralim bozuldu zaten bu meydan konusunda anlatılacak başka da bişey yok.

wangfuijing caddesi 

burası pekin in trafiğe kapalı en büyük caddesi. bu caddede mağazalar alışveriş merkezleri sıra sıra ve çok güzel aydınlatma yapılmış ışıl ışıl beğendim burayı herkeze tavsiye ederim.bu caddede sokakta yemek satan vatandaşlar var kaplumbağa kurbağa solucan Vs.. yani bütün haşerat pişiriliyor ve yemeye hazır hale getiriliyor. Tabi pişerken ki koku insanın kusma isteğini artırıyor.

Çin Seddi

Burası bindiğiniz türklerin akınlarından korunmak için yapılmış bir yer ama gördüğüm kadarıyla devasa bişey. Her yıl Milyonlarca turisti ağırlıyor. girmeden köşede hediyelik eşya satan tezgahlardan bir tişört almanızı tavsiye ederim.çin seddinin bazı bölgeleri ziyarete açık ama şu kadarını söylim gözünüzün alabildiğine set ilerliyor yani araziye göre bazı yerleri yüksek bazı yerleri alçak ama devasa bir savunma yapmış adamlar. Ve şöyle bir durum var halk gerçekten çok sıcak kanlı nasıl bir bir Japon yada zenci gördüğümüzde üstüne atlıyoruz fotoğraf çektirelim diyoruz. onlarda aynı bizim gibi.

Yazlık Saray

 
Yazlık saray 1750 li yıllarda imparator Hanedanı'nın yazlık ikametgah ı olarak kullanılan bu saray gölün kıyısında bulunuyor.burası Çin'in en iyi korunmuş kraliyet parkı konumunda.
gölde tekne turu yapabiliyoruz. bu arada gölün etrafı ağaçlarla çevrili ve o ağaçların arasında çin mimarisiyle yapılmış muhteşem evleri görmeniz gerek diyorum.

Cennet Tapınağı- Heaven Temple

Bu tapınak 1500 lü yıllarda dairesel olarak hiç çivi kullanılmadan yapılmış. enteresan bişey ve 267 hektarlık bir alana kurulu. İlk yapıldığı zamanlar iyi hasat için buraya dua ve ilahi okumaya gelirmiş insanlar. ayrıca burada çeşitli kurban ainleri düzenlenirken.    zamanın imparatoru tarafından gerçekleştirilen ciddi törenler için kullanılmış. tapınağın hemen yan tarafındaki binada çin çayları satışı yapılıyor.geleneksel olarakı giyinen çinli bayanlar çin çaylarının faydaları hakkında bilgi veriyorlar.dayanamadim bayanın anlatımına en güzel tanıttığı çayı aldım hiç dilini bilmeme rağmen:) Ve 8-10 çeşit çin çayını da ikram ediyorlar. tatları fena değildi. evet bana göre Pekin De gezilecek yer kalmadı bir başka yazıda görüşmek dileği ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder