13 Eylül 2016 Salı

Hindistan Gezi Rehberi

Hindistan insanlar, gelenekler ve manzaranın muhteşem karışımı ile harika bir yer.


Hindistan bambaşka bir memleket insanların çoğu günde 2 doların altında çalışıyor yani halkının fakir olduğu bir ülke size tavsiyem gitmeden önce hepatit A B aşılarını olun. Ve en önemlisi Yanınızda kesenlikle kafa ütüleyecek bir arkadaşınız olsun o zaman gezmek daha bir zevkli oluyor.

Şimdi kaba taslak neler i yapacağız neleri yapmayacağız onları yazayım siz gitmek isterseniz yapmayın dediklerimi yapmayın:) sonra gezimize geçelim

hindistan da beslenme
taze pişmiş yemekleri tercih edin çünki
Pişirmek bakterilerden ve Parazitlerden kurtulmanın en iyi yoludur ve mikropları öldürür.Pişmemiş yemekler genelde çeşme suyu ile yıkanırlar, suda bulunan mikroplar sizi isal edebilir ve günlerce tuvalete koşmak zorunda kalabilirsiniz. Eğer pişmemiş yemek yiyenlerdenseniz, gezi boyunca bu işten vazgeçin çünki yiyipte cırcır olmamak imkansız gibi bişey.bide arkadaşlar size tavsiyem yemek için özellikle lüks yerleri tercih edin ne kadar lüks mikroptan o kadar uzak demek.dolayısıyla türkiye deki gibi sokakta midye kokoreç yer gibi burda yemeyi düşünmeyin çok tehlikeli ölenler var allah korusun. Şimdi gelelim ikinci en önemli kaynağımıza yani su arkadaşlar imkanınız varsa çeşme sularında ellerinizi dahi yıkamayın. çünki bütün sular mikroplu. su içmek isterseniz marketlerde hazır paketlenmiş suları tercih edin.ha şunu da söylim yaz aylarında gidiyorsanız soğuk içecek içmek isteyebilirsiniz haklısınız ama içeceklerinize buz koymayın çünki buzlar da çeşme suyundan yapılıyor.

Şimdi gelelim dier konulara dolandırıcı çok hele birde turist iseniz herkez 2 katı Fiyat ister oteller alışveriş yaptığınız yerler taksiler onun için ya çok iyi pazarlık yapın yada yanınızda bir hindi kardeş bulundurun.yazımızın devamı sonraki günlerde eklenecektir. yazmak için gezmek lazım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder