14 Ağustos 2016 Pazar

Ko Pha ngan Gezi Rehberi

Ko Pha Ngan Tayland Körfezi'nde yer alan bir adadır. Turistler 1980 yılında bu alanı keşfetmeye başladı ve o zamandan beri popüler olmuştur. burada çok güzel plajlar var, ancak bu sefer plaj partileri için hazır olun.Adanın kuzey ya da doğu plajları Haat Rin (Dolunay Partisi konumu) 'dir.Haat Rin çok daha koyu tonlu ve rahat olma eğilimindedirler.
 Tipik Maliyetler- Pansiyon fiyatları Son birkaç yıl içinde, pansiyonlar adada çok daha popüler hale gelmiştir.Gece başına yaklaşık 150-500 THB için pansiyon odaları bbulabilirsini.Özel odalar genellikle yaklaşık 1.200 THB, bir çift yataklı oda için yaklaşık 675 thb başlar.Ekonomik otel fiyatları misafirhanesi, plaj ve bungalov evler var.Gerçekten lüks bungalov evlerin fiyatları yaklaşık 1.685 THB gibi bir fiyat.Ucuz odalar gece başına yaklaşık 405 THB bulunabilir.Yeni Yıl ve Full Moon Party katılmayı düşünüyorsanız  kese olarak hazırlıklı olmak gerekiyor, bu partiler fiyatı yaklaşık% 30 oranında artırmaktadır.
Gıda ortalama maliyeti Etrafta 50-60 THB yerel yemekler bulabilirsiniz.Özellikle Haat Rin çapında en turistik restoranlar bir öğünde, size Tay gıda için öğün başına yaklaşık 100-170 THB istiyor.Batılı yemekleri 230 THB yakın mal olacak.ben tay gıdaların ı tercih ettim:) Ulaştırma maliyetleri Songthaews (pick-up kamyon taksiler) daha az erişilebilir hedefler için yaklaşık 120 THB dir fiyatı, Para Tasarrufu İpuçlar Bir oda fiyatlarını bulmak Genel bir kılavuz olarak, son çare için sahil boyunca yürüyüş daha iyi ve Eğer Full Moon Party var ise  kendinize iyi bir yer sağlamak için en az üç gün önce rezervasyon yaptırmak geliyor.İçki ucuz Tek bir bira barda 90-100 THB ile barına göre değişyor tabi 25 THB ye de bulabilirsiniz. yani fiyatlar bar bar değişiyor
En İyi Şeyler  Ko Pha Ngan Yapılacak doğal dağ havuzunda yüzmek isteyenler için Haat Rin Baan Tai yönüne doğru devam edin ve, doğal havuz "taş üzerine nehri mükemmel dalışa gitmek - adanın dört bir yanında dalış gezileri düzenlenmekte. Bunlar genellikle yaklaşık 475-675 THB için tekne, dalış, yüzme ve öğle yemeği ile ulaşım 11:00-5 pm  arası olur genelde.  ayrıca bir tur Munchies Tur denilen ve Tahmin edebileceğiniz gibi başka bir Reggae Tur ve ikisini de denemenizi tavsiye ederim. Tayland da uyuşturucu yasaları yabancılar için oldukça sıkı olduğu gibi bu 'yeşil' turlara dikkat edin genel olarak uyuşturucu da bulundururlar.
Güneşlenme alanları Ko Pha Ngan gerçek bir hazine bu konuda birçok pastoral plajları var. yatıp bronzlaşmak yada okyanusta serinlemek ve arkadaşlarınızla oyun oynamak için harika bir yer.Full Moon Party düzenlenen yerler genelde Rin,  denen adanın en gelişmiş plajında olur.Thong Nai Pan plaj beyaz kum ve sakin suları ile, benim favorilerimden biridir.Yoga yapmak -;yada sadece adaya, dinlenmek ve vücudunuzu canlandırmak için gidebilirsiniz.
yoga yap-ada yoga okullarına ev sahipliği yapmaktadır.isterseniz tek bir ders alabilirsiniz yada bir yoga eğitmeni olmayı öğrenmek  için altı ay orada kalabilirsiniz. Tabi fiyatı en az 300  THB bir ders için yada eğitmen olmak isterseniz 2.500 THB gibi bir fiyat istiyorlar.
Ünlü Full Moon Partisi Full Moon Party alkol, dans süper.Plajda alkol satan insanlara ve yangın dansçıların gösterileri ile dolu.Her ay dolunay sırasında gerçekleşir.Yüksek sezon partilerinde en çok insanın olduğu zamandır bu dönemde yani 20.000-30.000 insanı görebilirsiniz.Bu  arada daha az insanlı partiler için yarım ay parti, çeyrek ay parti ve siyah ay parti var Gerçekten, her gün burada bir parti oluyor ve en kalabalığı dolunay partisi.
kayıkta kürek çek - Bir kayık kiralamak dier adalardan tek farkı , bir deniz kayığı kiralayıp.Kürek çekebilirsiniz fiyatları saatte 100-150 thb başlıyor, hemen her sahilde kayaks bulabilirsiniz.
 Muay Thai İzle (veya öğrenmek)Muay Thai Tay dövüş sanatı olarak uluslararası ün kazanmıştır ve bu heyecan verici ve disiplinli bir spor Savaşçıları yumruklarını, dizleri, dirsekleri ve shins kullanmak gibi,adanın üç stadyumundan birinde bir kavga yakalayabilirsinşz Hatta burada bir Muay Thai kampına katılabilirsiniz! Kampta bir hafta kalmak yaklaşık 2,000 THB ise Tek oturumda  yaklaşık 300 thb başlar.
Yemek Pişirmeyi öğrenin;Tay gıda dünyanın en iyi mutfaklarından biridir, ve birçok turist buraya gelip sadece yemek ve yemek yemek  burda kurslara katılıp yemek yapmayı ööğrenebilirsiniz.
Dalış Burası dalış için Tayland'ın en iyi yer değil, ama bazı iyi seçenekleri var gene de .Sailrock alanında çok iyi bilinen bir dalış  yeridir.Ada PADI kursları veren okullardan da bir çift var.
bahçeler Pha Ngan Bahçe tek başına 200'den fazla farklı türde nilüfer var. Tay bitkisi olarak ta  2.000'den fazla tür var!Bahçelere girmek için gereken 50 THB isteniyor.
Tekne gezileri adanın etrafında tatil ve  çeşitli şirketlerin yoluyla düzenlenebilir.En iyi güzergahlar Sadet Şelalesi, Thong Nai Pan ve Şişe Beach (Haad Khuat) ziyaret içerir.Genellikle bu gezilere öğle yemeği dahildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder